Het Enneagram en Liefdesrelaties

Het Enneagram & Liefdesrelaties – Meer begrip, geluk en plezier in de liefde met het enneagram

Download de cover (PDF)

‘Ik kijk hem aan en zie aan zijn houding dat hij me niet begrijpt. Weer hoor ik mezelf mijn standpunt herhalen – dit keer wat feller – en dan realiseer ik me dat we totaal langs elkaar heen praten. We zitten op een andere gol engte en hoe dat komt is mij een raadsel.’

Geen enkele relatie is perfect, dat weet iedereen. Wat zijn de kwetsbaarheden van jouw relatie? Heb jij de touwtjes in handen of wring je je krampachtig in allerlei bochten om je partner te plezieren. Misschien baal je ervan dat je partner nooit eens leuke initiatieven neemt en een betere relatie lijkt te hebben met zijn iPhone. Of raken jullie steeds weer in dezelfde ruzies verzeild en heb je het gevoel dat jij je altijd moet aanpassen om de harmonie te bewaren en je gewaardeerd te voelen.

Dit boek gunt je een kijkje in de belevingswereld van de negen enneagram- typen door herkenbare verhalen van de mensen zelf. Of het nu goed gaat met je relatie of wat minder, het kan heel verfrissend en verrassend zijn om diepgaand met jezelf en je partner in gesprek te gaan. Dat kun je doen door in de wereld te stappen van de negen verschillende persoonlijkheden en samen de vragen in dit boek te beantwoorden. Dat levert bezinning, waardevolle informatie en inzichten op die je met elkaar kunt delen. Het resultaat is dat je elkaar beter leert begrijpen en ontdekt wat je van elkaar verwacht en nodig hebt.

Vormgeving & beeldtaal door Vicky Capitein.