Rita Capitein

Rita Capitein houdt zich bezig met organisatie en persoonlijke ontwikkelingstrajecten. Meer dan dertig jaar geleden richtte zij Eclectica op. Letterlijke vertaling hiervan is: “een persoon die zich aan geen stelsel bindt, maar van alle stelsels datgene uitkiest, wat hem het beste dunkt.”

Vernieuwing brengt ze in praktijk door zelf ook steeds de laatste cursussen op haar eigen vakgebied te volgen. Zo heeft zij de vijfdaagse opleiding EFT level II practitioner in Engeland afgerond en is zij evens gecertificeerd als Matrix Reimprinting Practitioner.  Progressive Mind Alignment is een andere unieke verandermethode met een grote impact.

Rita werkt al jaren succesvol met het enneagram en NLP in het bedrijfsleven en voor de overheid als trainer en managementcoach. Haar praktische aanpak is altijd gericht op het met elkaar vinden van effectieve methoden om mensen en teams vanuit hun kracht en kwaliteiten te laten leven en (samen)werken.

“Het is mijn doel met Eclectica om anderen te helpen en leren ervaren wat er allemaal goed kan gaan in communicatie. En daarbij hoort ook uitdrukkelijk de communicatie met jezelf. Ik gebruik het enneagram als een model om het gesprek met jezelf en de ander aan te gaan. Het enneagram is niet de waarheid en de enige methode om naar jezelf te kijken en jezelf te ontwikkelen. Wel is het een prachtig instrument dat helder inzicht geeft hoe iemand denkt, doet en voelt en in welke patronen mensen kunnen vastzitten. Wat nog mooier is dat het ook de ontwikkelingsrichting laat zien om belemmerende patronen te doorbreken. Het enneagram is een solide en breed platform om jezelf te ontwikkelen, zowel op persoonlijk als professioneel gebied. Wanneer je je bewust bent van hoe je jezelf tegenhoudt of belemmert, pas dan kun je veranderen. Ik werk met praktisch hanteerbare methoden als NLP (Neuro linguïstisch programmeren), PMA (progressive mind alignment), EFT & Matrix Reimprinting, Silva mind control, voice dialogue, focussen en kwantum psychologie om gewenste veranderingen en resultaten te bereiken. Elk mens is uniek. Daarom is het voor mij steeds de uitdaging om samen op zoek te gaan naar vrije ruimte en energie om te kijken naar waar de grootste groei ligt op dat moment.”

— Rita Capitein

Neem nu contact op met Rita Capitein