Enneagramspel

Experimenteren – exploreren – ervaren

enneagramspel

Als spiegel van de ziel is het enneagram een diepgaande wegwijzer naar zelfkennis. Het is een spiegel waarin je kunt ontdekken hoe jij – en ook een ander – denkt, voelt en reageert. Dit enneagramspel kun je gebruiken als springplank om spelenderwijs de thema’s in je leven te ontdekken en te verkennen. Het spel is ook bijzonder geschikt voor gebruik in teams of andere werksituaties. Het geeft inzicht in (werk)relaties, communicatiepatronen en samenwerking, en maakt duidelijk wat productief gedrag is en wat niet.

Het primaire doel van het enneagram is jezelf diepgaand leren kennen: het hoe, wat en waarom van jezelf ontrafelen. Een ander belangrijk doel is dat je de mensen om je heen leert begrijpen, zoals zij zichzelf begrijpen. Je gaat inzien waarom ze anders zijn dan jij en hoe zich dat in werkelijk alles op een speciale manier uit. Het is een spiegel van én voor jezelf. Daarnaast is het enneagram heel goed te gebruiken in coachingssituaties: de ander een spiegel voorhouden en een groeipad inrichten. Het enneagram laat immers per type zien waar ontwikkelingen en uitdagingen liggen. Een derde toepassing is het gebruik in teams om samenwerking en communicatie te verbeteren.

Spelers kunnen dit enneagramspel zien als een fantasierijke aanzet om de thema’s van de negen enneagramtypen in zichzelf te onderzoeken.

Meer informatie van de uitgeverij Thema over dit spel vindt u hier.